Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések és válaszok


1Ki lehet vinni külföldre a bérelt gépkocsit?

Igen, de nem minden esetben. Alapesetben Bérlő a bérelt gépjárművet Magyarország államhatárán belül használhatja. De abban az esetben kiviheti külföldre, ha a Felek ebben előre megállapodnak, és ezt a tényt a bérleti szerződésben rögzítik. Ezért a bérautóval Magyarország államhatárának átlépésére a bérautó vezetésére jogosult személy csak akkor válik jogosulttá, ha a Bérbeadó ezen engedélyt megadja. Fontos információ még az is, hogy a CASCO biztosítás területi hatályától függetlenül a bérautót Oroszország, Ukrajna, Törökország, Albánia, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, és a korábbi Szovjetunió utódállamaiba (kivéve Észtország, Lettország, Litvánia) nem viheti ki és ott nem használhatja.

2A weboldalon feltüntetett árak bruttó, vagy nettó árak?

A weboldalunkon látható bérleti díjak nettó árakat jelentenek. A fizetendő díj kiszámolása: a nettó értéket be kell szorozni 1.27-el. (27 % általános forgalmi adóval.)

3Felmerülhet további költségek a bérleti díj mellett?

Igen. Az előre kikalkulált bérleti díj mellett egy végtakarítási díjat számolunk fel, amelyet a bérleti díj kiszámolásával együtt az árajánlatunkban feltüntetünk.

4Az autót kitakarítva kell átadni?

Nem. Mi a bérautót tisztán, kívül, belül kitakarítva adjuk át. Visszaadáskor nem kell kitakarítani, mert annak költségét a végtakarítás díját Bérlő a kocsi átadásakor előre kifizeti.

5Az autót tele tankkal kell visszaadáskor átadni?

Igen. Mi a bérautót tele tankkal adjuk át és tele tankkal is kérjük vissza.

6Bérbeadó mikor vonhat le az óvadékból?

Mi a bérbe adott gépjárműveinkhez elhelyezett óvadékot kizárólag abban az esetben használhatjuk fel, ha bérautó visszavétele során olyan új sérüléseket találunk a kocsi külsején vagy a belső részein, amelyek a Bérautó átadásakor még nem voltak rajta. Vagy abban az esetben, ha Bérlő az autót nem tele tankkal hozza vissza, vagy ha az autó belső kárpitja az elvárhatónál annyival szennyezettebb állapotba kerül vissza hozzánk, amit egy „normál” belső takarítással kitakarítani nem tudunk.

7Van autópálya matrica a bérautókon?

Igen van. Összes gépjárművünk rendelkezik Magyarországra érvényes autópálya matricával. Külföldi utazásai során az adott országban érvényes autópálya használati szabályok szerint kell megfizetnie az úthasználati díjakat.

8Van „assistance” szolgáltatás az autókon?

Igen van. Az assistance szolgáltatónk neve: Europ Assistance. Részletes tájékoztatót erre vonatkozóan a bérelt gépjárműben elhelyezett „hasznos tanácsok Bérlőknek” kézikönyvben találja meg.